fbpx

O nouă pneumonie, „mai mortală decât COVID-19”. Peste 1700 de oameni din Asia Centrală au fost răpuși de boală

Peste 1700 de oameni ar fi fost răpuși de o nouă pneumonie, necunoscută până acum în medicină. Aceasta ar avea un potențial de a ucide mai mare decât virusul COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cazurile de îmbolnăvire cu noua pneumonie au crescut semnificativ de la jumătatea lunii iunie în toată țara, a spus ambasada Chinei, adăugând că, în unele locuri, autoritățile raportează sute de pacienți noi pe zi. Până acum, s-au înregistrat 1772 de decese, iar dintre ele, 628 au fost confirmate doar în luna iunie.

„Departamentul de Sănătate din Kazahstan și alte agenții efectuează cercetări comparative și încă nu au definit natura acestei pneumonii”, a precizat Ambasada Chineză din Kazahstan într-un comunicat pentru cetățenii de acolo, relatează CNN.

Ambasada Chinei îndeamnă locuitorii din regiune să limiteze deplasările și să evite zonele publice aglomerate. Avertismentul vine în condițiile în care Kazahstanul continuă să lupte împotriva unei creșteri masive a cazurilor de COVID-19, care a infectat 53.021 de oameni și a ucis 264.

Articole asemănătoare

Back to top button