fbpx

O nouă ieftinire a carburanților: Prețurile stabilite de ANRE pentru weekend

În ultima perioadă, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, în cadrul exercițiului de stabilire a prețurilor maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, înregistrează o scădere constantă a acestor valori.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dacă acum două săptămâni, prețul maximal pentru motorina standard era stabilit la nivelul de 25,23 lei/litru, atunci la situația din 10.02.2023 acesta ajunge la nivelul de 22,83 lei/litru, înregistrând astfel o ieftinire de 2,4 lei/litru sau de circa 10%.

În cazul prețului la benzina COR 95, scăderile au avut un caracter mai moderat. Totuși, acesta a ajuns sub 25 de lei/litru, în aceeași perioadă fiind înregistrată o ieftinire de 0,73 lei/litru sau de circa 3%.

Pentru următoarele trei zile (11 – 13.02.2023), Agenția a stabilit prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard la nivel de:

– 24,95 lei/litru – pentru benzina COR 95 (- 09 bani);
– 22,83 lei/litru – pentru motorina standard (- 28 bani).

Scăderea prețurilor de comercializare a carburanților de către ANRE se datorează în mare parte diminuării cotațiilor Platts, indicator care stă la baza metodei actuale de determinare a nivelului prețurilor în condițiile în care Republica Moldova importă produsele petroliere în proporție de 100%.

Articole asemănătoare

Back to top button