fbpx

O femeie din Chișinău a fost omorâtă, după ce a adăpostit câțiva protestatari

Un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății, care a dus la decesul victimei. El a primit o pedeapsă de 13 ani de închisoare, cu executare în penitenciar de tip închis.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Conform învinuirilor aduse de către acuzatorii de stat, incidentul a avut loc în seara zilei de 30 octombrie 2022, când inculpatul și un alt bărbat au participat la un protest în municipiul Chișinău. După ce rutiera care îi transportase la protest a plecat, deoarece nu puteau să se întoarcă în satul natal, cei doi au decis să înnopteze la o prietenă în sectorul Botanica al capitalei, împreună cu mai multe persoane care nu aveau unde dormi.

Ulterior, după ce au consumat alcool, fiind în stare de ebrietate, inculpatul și complicele său au inițiat un conflict cu unul dintre bărbații prezenți și i-au aplicat multiple lovituri cu mâinile și picioarele peste diferite părți ale corpului. Expertiza medicală a concluzionat că victima a suferit o traumă închisă a cutiei toracice, o traumă cranio-cerebrală închisă și alte vătămări care au dus la decesul ei, survenit peste 5 zile.

În procesul său, inculpatul a pledat nevinovat, însă complicele său a fost deja condamnat anterior la 9 ani de închisoare pentru aceleași fapte, întrucât și-a recunoscut integral vinovăția și a beneficiat de reducerea limitelor pedepsei.

Articole asemănătoare

Back to top button