fbpx

O femeie cere cinci milioane de dolari despăgubiri pentru că gătirea unui produs durează mai mult decât scrie pe ambalaj

O femeie din Florida, SUA, a dat in judecata un producator de alimente pentru ca prepararea unui fel de mancare la cutie dureaza mai mult decat scrie pe ambalaj. Ea cere despagubiri in valoare de 5 milioane de dolari.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe 18 noiembrie, Amanda Ramirez a dat in judecata compania Kraft Heinz si sustine ca prepararea pastelor cu branza la microunde dureaza mai mult de 3 minute si jumatate, chiar daca pe ambalaj scrie ca sunt ,,gata in 3 minute si jumatate”. Potrivit femeii, acest aspect constituie o „frauda”, scrie nbcnews, citat de StirileProTV.

„Pentru a oferi consumatorilor un produs care sa fie ,,gata in 3 minute si jumatate”, produsul ar trebui sa fie gatit in cuptorul cu microunde pentru mai putin de 3 minute si jumatate, astfel incat toti pasii de pregatire sa poata fi finalizati in cele 3 minute si jumatate”, se arata in procesul intentat la Tribunalul Districtual din SUA pentru Florida de Sud.

Pe ambalaje sunt enumerate cele cinci instructiuni ale macaroanelor cu branza, de la indepartarea capacului, adaugarea de apa, punerea la microunde si apoi amestecarea cu un sos de branza pudra in pastele fierte rezultate.

„Consumatorii care vad ,,gata in 3 minute si jumatate” vor crede ca reprezinta timpul total necesar pentru pregatirea produsului”. Cu toate acestea, instructiunile prezentate arata ca 3 minute si jumatate reprezinta durata de timp pentru a parcurge unul dintre cei cinci pasi. Eticheta nu precizeaza ca produsul trebuie sa stea ,,3 minute si jumatate in cuptorul cu microunde”, ceea ce ar fi fost adevarat.”

„Suntem la curent cu acest proces frivol si ne vom apara cu fermitate impotriva acuzatiilor din plangere”, a declarat un reprezentant al companiei in legatura cu acuzatiile.

Articole asemănătoare

Back to top button