fbpx

O familie din Irak, reținută pe aeroportul din Chișinău. Polițiștii de frontieră au depistat asupra persoanelor un set de acte false

Doi soți și fiul acestora, cetățeni ai Irakului, au fost stopați ieri pe Aeroportul Internațional Chișinău de către polițiștii de frontieră pentru prezentarea unor acte false.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Familia a sosit în Republica Moldova cu o cursă regulată Istanbul – Chișinău. Aceștia au oferit pentru autorizarea trecerii pașapoartele cu semne discrete de falsificare, care ar fi fost emise de către autoritățile croate.

În timpul verificărilor adiționale, în bagajul bărbatului au fost găsite pașapoartele autentice eliberate pe numele acestora de instituția competentă din Irak. Totodată, au mai fost depistate și două cărți de identitate de tip ID-1, un permis de conducere emis pe numele capului familiei și trei asigurări medicale de tip internațional, toate cu semne vădite de falsificare, țara de origine fiind Croația.

Actele au fost ridicate și supuse examinării speciale. Conform tichetelor de îmbarcare, atât soții cât și fiul lor, urmau să ajungă în Paris. Cuplul, însă, nu a putut oferi detalii despre scopul călătoriei, dar și despre deținerea actelor falsificate și camuflarea celor autentice.

Pe cazul dat a fost întocmit un proces-verbal de audiere și constatare a faptei săvârșite. Persoanele au primit refuz de intrare și tranzitare a țării, fiind obligate să facă cale întoarsă.

Articole asemănătoare

Back to top button