fbpx

O familie cu cinci copii care a supraviețuit cutremurului din Turcia a murit într-un incendiu

O familie de șapte sirieni, dintre care cinci copii, care a supraviețuit cutremurului care a lovit sudul Turciei, a murit vineri, 17 februarie, într-un incendiu izbucnit în casa în care se refugiaseră în centrul țării, a anunțat presa turcă, citată G4Media.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit agenției de știri DHA, familia fugise din districtul Nurdagi, din provincia Gaziantep (sud-est), deosebit de afectat, și locuia la rude la periferia orașului Konya.

Incendiul, care a izbucnit în jurul orei 3 dimineața, a fost provocat de soba care încălzea mica casă de lut în care dormea familia. Imaginile difuzate de DHA au arătat casa distrusă în mare parte de flăcări, în mijlocul unui câmp înzăpezit. Cele șapte persoane care au murit sunt un cuplu și cei cinci copii ai lor, cu vârste de 13, 8, 6 și 4 ani, a relatat agenția de presă de stat Anadolu. Alte cinci persoane din aceeași familie au fost rănite în incendiu.

Turcia găzduiește 3,7 milioane de refugiați sirieni care au fugit din calea războiului care a devastat țara lor începând din 2011, potrivit Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR). Bilanțul victimelor cutremurului cu magnitudinea de 7,8 grade care a lovit Turcia și Siria la 6 februarie a depășit 41.000 de morți, potrivit ultimelor cifre oficiale.

Articole asemănătoare

Back to top button