fbpx

O deputată PPDA susține că în Parlament este „cel puțin o persoană infectată cu noul coronavirus”

În Parlament este cel puțin o persoană infectată cu noul coronavirus. Declarația îi aparține deputatei Platformei DA – Arina Spătaru, care a susținut la emisiunea Cutia Neagră de la TV8 că ieri – 7 aprilie – ea și ceilalți colegi ar fi primit din partea secretariatului Legislativului un mesaj.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deputata susține că prin această cale angajații au fost informați că în Parlament ar exista mai multe persoane testate pozitiv cu virusul COVID-19. Funcționara crede că despre acest lucru se știa încă de săptămâna trecută, când deputații PSRM și PD nu s-au prezentat la ședință.

„Săptămâna trecută, când doamna președintă a Parlamentului ne-a invitat pe noi toți în ședința plenară, se pare că lucrurile nu prea erau bune. De ce? Pentru că astăzi am aflat printr-un mesaj sec a secretarului, domnul Albu (n.r. – Adrian Albu, secretar general), că noi avem în Parlament cel puțin o persoană care este testată pozitiv cu COVID-19.

Întrebare, domnule Leucă, din acest considerent nu ați venit la ședința plenară? Pentru că ați știu că avem persoane bolnave în Parlament? Doamna Ruxanda Glavan a recunoscut că nu a vrut să-și expună colegii, viața ei, familia ei. Ce fac eu, domnule Leucă, care am trei copii? Cum mă simt eu? Ne-ați avut de proști”, a transmis Arina Spătaru, deputatului PDM Ion Leucă, în timpul emisiunii.

Invitat a fost aseară și deputatul socialist Vasile Bolea, care a fost întrebat dacă ședința Parlamentului ar putea avea loc de la distanță. Acesta a răspuns că, în acest sens, ar trebui modificat regulamentul Parlamentului, Comisia Juridică se va întruni astăzi pentru a testa lucrul în regim online, iar în curând s-ar putea desfășura o astfel de ședință.

„Pentru ca să fie organizată online, trebuie făcute modificări în regulamentul Parlamentului. Colegii din IT am văzut că lucrau în sala plenului pentru a monta dispozitivele respective în așa mod ca să asigure, eventual, o asemenea ședință”, a spus deputatul socialist.

Amintim că la ședința Parlamentului de pe 2 aprilie, ultima de până acum, Guvernul trebuia să prezinte proiectul de lege pe care și l-a asumat. Cu toate acestea, întrunirea s-a încheiat din lipsa de cvorum, lipsind deputații PD și PSRM. Acest lucru a generat un scandal.

CITEȘTE ȘI:

doc | PAS a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu unele prevederi din pachetul de legi asumat de Guvern

Articole asemănătoare

Back to top button