fbpx

O bătrână din sudul țării și-a pierdut viața după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări. Cum s-a întâmplat tragedia?

O femeie în vârstă de 88 de ani și-a pierdut viața în urma unui incendiu. Cazul a avut loc în dimineața zilei de astăzi, în localitatea Tartaul din raionul Cantemir. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în urma arderii au fost afectate bunurile materiale din interior, iar încăperea a fost inundată cu fum dens. Incendiul s-a autostins, fără a fi observat de vecini.

Cadavrul bătrânei, care se presupune că s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon emanat de la soba defectă, a fost depistat de feciorul acesteia, care a alertat serviciile de urgență.

Primele cercetări arată că incendiul ar fi izbucnit din cauza nerespectării regulilor în timpul exploatării sobei. Circumstanțele și cauza tragediei urmează a fi stabilite ulterior.

În acest context, pompierii atenționează cetățenii să respecte cu strictețe normele antiincendiare, în special la utilizarea surselor de încălzire și exploatarea canalelor de evacuare a fumului. În caz de defecțiune a acestora este indicată reparația urgentă și folosirea doar după verificarea prealabilă.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului, în Republica Moldova au avut loc 1521 de incendii în care și-au pierdut viața 105 persoane.

Articole asemănătoare

Back to top button