fbpx

Nu lăsa gripa și răceala să-și facă de cap. Nouă soluții atipice care te vor pune imediat pe picioare

Gripa și răceala sunt „insistente” în această perioadă și te pot „vizita” prea des, dacă nu știi cum să le eviți. Așă că, pe lângă spălatul pe mâini și consumul de citrice, există și alte metode care te pot salva să neutralizezi efectele îmbolnăvirii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dacă nu vrei ca gripa sau răceala să-ți strice cheful și bucuria iernii, urmează soluțiile de mai jos și vei putea rapid să reduci riscul ca boala să te atace.

1. Sărutul în aer. Nu este recomadat de a da mâna sau de a săruta pe obraz, pentru că vei favoriza răspândirea microbilor.

2. Nu-ți mai roade unghiile. Potrivit unor studii, cei care-și rod unghiile preiau toți virușii în cavitatea bucală, astfel se îmbolnăvesc mai des.

3. Pune bureții de vase în cuptorul cu microunde. Înainte ca să speli vasele, cât și după, pune buretele în cuptorul cu microunde timp de două minute, pentru a elimina 99% din bacterii. Cercetătorii de la Universitatea din Florida te atenționează să nu uiți să pui buretele umed pentru a-l steriliza, deoarece altfel riști să ia foc.

4. Fă o plimbare. Cercetătorii au stabilit că femeile aflate la menopauză și fac o plimbare de cel puțin 45 de minute, de trei ori pe săptămână, au un risc cu 60% mai redus de a face gripă. Exercițiile fizice moderate, timp de 30-60 de minute pe zi stimulează crearea de globule albe și fortifică sistemul imunitar. Totodată, fii atent la faptul că antrenamentele foarte intense slăbesc imunitatea, astfel, te fac mai „accesibil” în fața acțiunii microbilor.

5. Dormi suficient. Riscul de gripă crește, dacă vei dormi mai puțin de 7-9 ore, deoarece somnul are un rol important pentru o stare de sănătate bună. Acest lucru se explică prin faptul că, atunci când ești obosit, organismul nu creează la fel de multe celule și proteine necesare pentru eliminarea microbilor.

6. Mănâncă usturoi. Deși nu ești înebunit/ă după acest aliment, usturoiul te protejează de gripă. Potrivit specialiștilor, consumul zilnic de usturoi reduce riscul de gripă cu 50%.

7. Folosește probioticele. Aproximativ 80% din sistemul imunitar este localizat în cadrul sistemului digestiv, așa că o creștere a cantității de bacterii benefice te va ajuta să reziști mai bine în sezonul rece. Ia un supliment pe bază de probiotice pentru a nu te îmbolnăvi și vei observa că nu obosești la fel de repede ca înainte, scrie eva.ro.

8. Vezi partea bună a lucrurilor. Reprezentanții Asociației Americane a Psihologilor susțin că stresul are un impact negativ asupra imunității, el crescând producția de cortizol, ceea ce face ca bătăile inimii să fie accelerate și tensiunea să crească. În acest caz, sistemul imunitar este compromis și vei răci foarte ușor.

9. Petrece mai mult timp afară. Aerul rece de afară îți poate usca nasul și gâtul, însă proliferarea bacteriilor și a microbilor în spațiile închise crește foarte mult riscul de îmbolnăvire. Așadar, îți este recomandat să petreci mai puțin timp în încăperi cu multe persoane.

Cu toate acestea, ZUGO îți recomandă, la primele simptome, să faci o vizită medicului de familie, pentru un tratament sănătos și cu adevărat reușit.

Articole asemănătoare

Back to top button