fbpx

Nu-i permite timpului urât de-afară să-ți strice dispoziția: 18 evenimente la care poți merge cu cei dragi în weekend

Chiar dacă meteorologii ne spun că în următoarele zile vom avea parte de lapoviță, vânt puternic și, pe alocuri, va ninge, echipa ZUGO îți sugerează să nu te indispui și, alături de cei dragi, să mergi la evenimentele ce se organizează în acest weekend.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sâmbătă, 23 februarie

10:00 – Expoziție de pictură și fotografie „I`m art”, care cuprinde 40 picturi în diferite genuri și 30 fotografii, este organizată de Centrul de Informații GENDERDOC-M, unica organizație din Moldova care luptă pentru drepturile persoanelor LGBT.

Picturile au fost realizate de beneficiarii GENDERDOC-M în cadrul celor 20 de ateliere, organizate în parteneriat cu spațiul de artă „Cocoșul Roșu”, susținute de Ambasada Regatului Ţărilor de Jos.

10:00 – Campionatul Republicii Moldova la Hand to Hand Fighting 2019. Pe 23 februarie, în incinta Universității de Stat de Educație Fizică și Sport, va avea loc Campionatul Republicii Moldova la Hand to Hand Fighting. Intrarea liberă.

11:00 – Telefonul, TV și computerul – jucăriile care pot crea dependență. De la ce vârstă putem oferi copilului telefonul sau tableta? Cât timp îi permitem să stea în fața televizorului sau computerului? Ce impact au jocurile video sau desenele animate? Cum prevenim/tratăm dependența de tehnologii la copii și adolescenți?

La toate aceste întrebări veți afla răspuns la Discuția publică „Telefonul, televizorul și computerul – jucăriile care pot crea dependență”. Accesul este GRATUIT!

11:00 – La protest cu familia. Vino sâmbătă în Piața Marii Adunări Naționale și ia cu tine perechile de încălțaminte ale rudelor plecate peste hotare. Rude plecate nu de bunăvoie, ci plecate de viață grea.

12:00 – Atelier de creație: „Confecționăm marțișor”. Atelierul de creație pentru copii se va desfășura în incinta magazinului „GRIF” din sectorul Rîșcani al capitalei. Costul de participare este de 60 de lei.

12:00 – Underland 2019 – Wine Carnival. Cel mai subteran, îmbătător și drăgăstos Carnaval din lume te așteaptă să te alături alaiului de artiști, actori și cântăreți de stradă, să te bucuri de aptitudinile jonglerilor și magicienilor, să te îndrăgostești de statuile vii și să savurezi din munții de mâncăruri delicioase și râurile de vin roșu, alb, spumant și izvar!

Lăsa grijile și probleme afară, ele nu își au locul în Underland, aici totul se supune unei singure legi „Dacă e Carnaval – Carnaval să fie”!

13:00 – O dragoste la doi. Regulile jocului. De Dragobete vorbim despre dragoste, vino și vei afla mai multe povești de iubire: „A fost o dată EL și EA. S-au întâlnit, s-au plăcut, s-au îndrăgostit. Ce se întâmplă după? De ce depinde cum vor merge lucrurile mai departe? Oare sunt ei acei doi, perechea potrivită și se vor iubi ca-n filme sau îi așteaptă frustrări și dezamăgiri?”

15:00 – Donează Cosița – Primește O Carte. A III-a ediție din cadrul Clubului #nicio_zi_fără_lectură va lansa Campania „Donează cosița – primește o carte” în colaborare cu Run Pink Moldova. Toate participantele, care vor dori să se tundă în scop caritabil pentru a ajuta femeile bolnave de cancer, vor primi în dar o carte. Astfel vom contribui la sporirea compasiunii, dar și la mărirea gradului de Lectură.

15:00 – Dă-i la VOT-Chișinău. Sâmbătă, 23 februarie, Vino și tu să-i #DailaVot la Teatrul Național „Eugene Ionesco” Chișinău, la ULTIMUL concert extraordinar marca Dă-i la Vot, la ora 18:00. Și pentru că ești un om liber, INTRAREA și DISTRACȚIA este absolut GRATUITĂ!

18:00 – Jurnalul Annei Frank de Nelly Cozaru. Spectacolul include mai multe secvențe din acest jurnal, prezentând diverse perioade și stări ale Anei, având în rolul central pe Elena Frunze-Hatman. Este vorba de un monospectacol, care povestește de trecutul dureros prin intermediul unui copil, prin prisma unei fete de 12 ani, adolescența căreia a trecut în cei mai de groază ani pentru omenire.

18:30 – Iubirea la proști la Teatrul Național „Eugene Ionesco”.  O comedie franceză, cu umor rafinat și replici explozive, unde situațiile absurde și confuziile amuzante se țin în lanț. Regizată de M. Chris Nedeea (România), după un text de Francis Veber.

19:00 – Madame Bovary. Teatrul Geneza Art prezintă spectacolul „Madame Bovary” după celebrul roman cu același titlu de Gustave Flaubert.

„Ador istoriile care se citesc cu sufletul la gură, care-ți fac teamă.
Detest eroii banali și sentimentele potolite… așa cum sunt în viață.”

 

Duminică, 24 februarie

07:00 – Ieși la VOT! Pe 24 februarie au loc alegerile parlamentare după sistemul mixt. Totodată, oamenii sunt chemați și la referendum consultativ pentru a decide dacă își doresc doar 61 de deputați, și nu 101 ca în prezent, precum și pentru a-și exprima opinia cu privire la demiterea deputaților care nu își fac bine munca.

13:00 – Chișinău prin monoclu – Turul XXII „La muzeu de Dragobete”. Ce muzeu să vizităm în ziua Dragobetelor? Credem că sunteți de acord cu noi că niciun alt muzeu decât cel de etnografie nu se potrivește mai bine! În această zi când sărbătorim dragostea după tradițiile străvechi, vom explora istoria, natura, obiceiurille și portul național! Vom povesti despre clădire și vom explora muzeul.

17:30 – Între ficțiune și realitate. Vă așteptăm la prezentarea cărții „Dulce Infern” de Vladimir Mânăscurtă, care a atins multe inimi și prezintă o viziune a dragostei prin ochii unui bărbat. Vino să descoperim cu autorul conținutul minunat al acestui roman și să savurăm o cafea împreună.

18:00 – Spectacolul „Livada de vişini” se va juca la Teatrul Național „Mihai Eminescu”.

Regie: Alexandru Cozub
Scenografie: Iurie Matei
Costume: Tatiana Popescu
Selecţie muzicală: Alexandru Târşu
Regie tehnică: Petru Oistric

18:00 – Cu inima deschisă // Vali Boghean Band.  Duminică, 24 februarie, ora 18.00 vă așteptăm cu mare drag la Palatul Național „Nicolae Sulac” cu inima deschisă și cu sufletul pereche pentru a primi și dărui iubire prin muzică.

19:00 – Labirint la Teatrul Geneza Art este o comedie despre relații umane exprimate prin iubire, prietenie, dar și instincte carnale, doar că aceste relații se ciocnesc cap în cap.

Articole asemănătoare

Back to top button