fbpx

Noul ministru al Economiei și Infrastructurii și-a început oficial activitatea: Se încurajează profesionalismul, nu nănășismul

Noul ministru al Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan, a fost prezentat astăzi subalternilor. În discursul pe care l-a ținut în deputul ceremoniei, prim-ministra Maia Sandu a menționat că noul ministru, împreună cu echipa sa, trebuie să acorde o atenție deosebită combaterii actelor de corupție și a scurgerii de bani. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, premiera a declarat că cel de-al doilea scop al ministerului trebuie să fie crearea unui mediu de afaceri propice pentru dezvoltarea economiei țării. La fel, Sandu speră ca, în viitorul apropiat, Republica Moldova să nu mai fie statul din care se fură miliarde și să se afirme pe plan internațional ca o țară cu o economie în creștere.

„Vreau să sper că Dvs împreună cu el o să faceți lucrurile în interesul cetățeanului. Nu vreau să discutăm despre lucrurile care s-au întâmplat în ultimii ani, despre lucrurile proaste, pentru că știu că Dvs ați avut interesul cetățeanului și ați încercat să faceți bine pentru cetățean, dar știm că au fost și lucruri urâte care s-au întâmplat în serviciul public.

Vreau să vă anunțăm că practicile abuzive de astăzi încetează. În capul mesei va fi meritocrația, oamenii vor fi promovați în funcții doar în baza profesionalismului, a experienței și a disponibilității de a lucra mult și bine în interesul oamenilor”, a declarat prim-ministra Maia Sandu.

Noul ministru al Economiei și Infrastructurii a menționat că în activitatea sa se va conduce de „cele 4 D”, principii pe care și-ar dori ca toți angajații să le accepte și să se implementeze: deconspirarea tranzacțiilor dubioase, demonopolizarea, deetatizarea (atragerea investitorilor străini) și dezvoltarea.

„Primul principiu înseamnă zero toleranță față de corupție, atât pentru corupția deschisă, cât și pentru cea indirectă. Pe parcusul întregii cariere profesioniste, am dat dovadă de integritate, nu în cuvinte, dar în fate. Am dat dovadă de tranparență în deciziile noastre, de echitate. 

Se încurajează profesionalismul, nu nepotismul și nănășismul. Se încurajează spiritul de echipă. Eu pot găsi limbă comună cu toți, în afară de cei care nu respectă punctul unul – zero toleranță față de corupție”, a menționat Vadim Brânzan.

Articole asemănătoare

Back to top button