fbpx

Noi rezultate ale vaccinării din Israel: doar 0,027% dintre persoanele vaccinate cu a doua doză au mai făcut COVID

Israelul se numără printre țările care au vaccinat cele mai multe persoane împotriva COVID-19 până acum, iar autoritățile sanitare încep să publice noi observații cu privire la eficacitatea vaccinului. Serviciile de Sănătate Maccabi, una dintre cele mai mari organizații de sănătate din Israel, au transmis joi că dintre cele 248.000 de persoane vaccinate cu a doua doză, pe care le monitorizează, numai 66 au mai contractat boala și chiar și în aceste cazuri a fost vorba de forme ușoare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Medicii de la Maccabi Health Services arată că, la cel puțin o săptămână de la vaccinarea cu a doua doză anti COVID-19, doar 0,027% dintre persoane au contractat boala, relatează radioul Arutz Sheva pe site-ul său în limba engleză.

Este vorba despre 66 de persoane, majoritatea cu vârsta peste 55 de ani, iar jumătate dintre ei având și alte afecțiuni de sănătate.

Însă, în toate cazurile a fost vorba despre simptome ușoare ale bolii, precum dureri de cap, tuse, stări de slăbiciune și oboseală. Nicio persoană nu a fost spitalizată. Grupul monitorizat de organizația medicală este contituit în mare parte din persoane vârstnice și din pacienți cu risc crescut, acestea fiind de altfel printre categoriile vaccinate cu prioritate.

Anterior, într-o primă cercetare în afara testării clinice, medicii israelieni au descoperit zilele trecută că vaccinul are o eficacitate de 92%, puțin mai mică decât cea indicată de Pfizer/BioNTech. Medicii spun că și acest procent este unul foarte bun.

Aceste date sunt foarte încurajatoare. O eficacitate de 92% la 7-18 zile de la a doua doză este excelent și vom continua să monitorizăm până când procentul crește conform datelor furnizate de Pfizer, la 95%”, a spus dr. Anat Aka Zohar, de la Maccabi Health Services.

De altfel, alte studii arătau că pidemia pierde din viteză: internările au scăzut cu 60% în rândul pacienților de peste 60 de ani. Zilele trecute, Israelul a trecut la o etapă și mai agresivă de vaccinare, fiind imunizați și adolescenții între 16 și 18 ani.

Adolescenții care vor să se vaccineze au nevoie de acordul părinților sau al tutorilor lor și pot refuza vaccinarea pe motiv de sănătate, dacă suferă de anumite alergii sau afecțiuni cu risc de efecte secundare. Cei mai mulți vor să facă vaccinul pentru că vor să scape de izolare.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button