fbpx

Noi detalii în cazul elicopterului atacat în Afganistan. La bord se afla și un moldovean

Autoritatea Aeronautică Civilă informează că, pe 25 ianuarie, un elicopter de tip MI-8, operat de o companie aeriana din Moldova, a fost atacat în localitatea Kajaki, provincia Helmand, Afganistan, în timp ce efectua o misiune umanitară, transportând poduse alimentare.

Potrivit datelor de ultimă oră, elicopterul a fost atacat cu un aruncător de grenade RPG în timp ce se afla la sol.
La bordul elicopterului se aflau trei membri ai echipajului, dintre care comandantul și inginerul mecanic originari din Ucraina au fost ușor răniți, iar copilotul originar din Republica Moldova nu a avut de suferit.

Toți membrii echipajului au fost preluați de un alt elicopter, la bordul căruia se aflau cetățeni moldoveni. Aceștia au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale, iar ulterior au fost externați, starea lor de sănătate fiind în afara oricărui pericol.

Autoritatea Aeronautică Civilă monitorizează derularea anchetei, fiind înformată constat de către operatorul aerian, iar ulterior, în cazul unor noi detalii relevante, va reveni cu informații pentru presă.

De luni, Autoritatea Aeronautică Civilă va demara o evaluare inopinată în vederea corespunderii și implementării procedurilor de securitate aeronautică în realizarea zborurilor, la companiile care operează zboruri în afara Republicii Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button