fbpx

Noi detalii despre incendiul de la Notre-Dame. Ce a descoperit poliția după vizionarea mai multor imagini video din interiorul catedralei?

Incendiul de la Notre-Dame continuă să fie investigat de oamenii legii. O cauză exactă a flăcărilor nu a fost încă enunțată, însă se pare că focul ar fi luat amploare din cauza senzorilor de incendiu din interiorul monumentului, care nu ar fi funcționat la timp.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Aceasta este una dintre versiunile pe care polițiștii francezi o iau în calcul. Totodată, aceștia menționează că focul a pornit de la jumătatea acoperişului. Vestea vine după ce ofițerii au vizionat mai multe videoclipuri şi fotografii făcute de oamenii aflaţi în zona catedralei când incendiul a pornit.

O sursă din poliţie a mai declarat că procurorii se concentrează acum pe două probleme principale: funcţionarea sistemului de stingere instalat în catedrală şi modul în care ascensoarele instalate de muncitori au fost construite.

Doi paznici de la catedrală susţin că au văzut flăcările pentru prima dată când acestea erau destul de mari. Prima alarmă a sunat la ora 18:15, atunci, paznicii s-au dus să verifice dacă există vreun incendiu, dar n-au văzut nimic. Când cea de-a doua alarmă a sunat, la 18:43, alţi doi paznici s-au dus să verifice în alt loc al catedralei şi au văzut flăcările, transmite presa străină.

Amintim că faimoasa Catedrală Notre-Dame din Paris a fost curprinsă de flăcări în seara zilei de 15 aprilie. Potrivit informațiilor care se cunosc până în prezent, focul ar fi izbucnit de la o sursă a sistemului de încălzire. Specialiștii au inițiat o anchetă, iar aproximativ 30 de martori – muncitori şi angajaţi însărcinaţi cu securitatea edificiului – au fost audiaţi.

Președintele Franței a anunțat că reconstrucția importantului monument va începe cât mai curând posibil, și anume după evacuarea completă a operelor de artă de valoare care se aflau în Catedrală. Totodată, acesta a accentuat că lucrările de reabilitare completă nu vor dura mai mult de cinci ani.

Vezi și: foto | Se vinde cenușa de la Notre-Dame. Cât cer „comercianții” pentru „scrumul sfânt”?

video, foto | Peste 800 de ani de istorie se fac scrum. Sute de francezi cânta îndurerați în timp ce catedrala Notre Dame arde

foto, video | Tragedia de la Notre Dame de Paris: un pompier a avut de suferit, iar polițiștii au anunțat cauza preliminară a incendiului

video | Catedrala Notre Dame, filmată cu drona. Cum arată monumentul după incendiul care a mistuit acoperișul aproape în totalitate?

foto | Un miliardar vrea „să salveze” clădirea istorică din Franța. Afaceristul donează 100 milioane de euro pentru restaurarea catedralei

Articole asemănătoare

Back to top button