fbpx

Noi cazuri de pestă porcină, înregistrate în Moldova. Au fost depistate câteva cadavre de mistreți

În Moldova s-au înregistrat noi cazuri de îmbolnăvire cu pestă porcină africană. Anunțul a fost făcut de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), care s-a referit la cazurile depistate de la începutul lunii mai.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe 5 mai au fost prelevate probe de la două cadavre de mistreți depistate în raionul Râșcani, în apropierea localității Braniște, și pe 7 mai – de la șase cadavre de mistreți, depistate în regiunea Rezervației naturale „Pădurea Domnească”, care se află de-a lungul Prutului, în vestul raioanelor Glodeni și Fălești. Toate rezultatele de laborator au fost pozitive.

ANSA mai anunță că – potrivit Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor – în mai au fost depistate cazuri de pestă porcină și în România, atât la porci domestici, cât și la mistreți.

În context, specialiștii Direcției sănătatea și bunăstarea animalelor precizează că se iau măsurile necesare: „Se efectuează controlul rezervoarelor faunei sălbatice, sunt introduse măsuri de carantină în focar, stabilite zona de protecție și zona de supraveghere în focarele de porci domestici și zona infectată în focarele de mistreți. Controlul mișcării animalelor în interiorul țării, screening-ul porcilor domestici și populațiilor de mistreți, dezinfecție, deratizare. Tratament și vaccinare nu se efectuează”.

Articole asemănătoare

Back to top button