fbpx

Ninsorile au trecut, dar mormanele de omăt au rămas. Filip solicită evacuarea zăpezii de pe drumuri și acoperișuri

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat astăzi şedinţa operativă în legătură cu starea nefavorabilă a vremii din ultimele două zile. La solicitarea premierului, celula de criză va activa în regim non-stop până luni, pentru a preveni orice risc.

Filip a cerut poliției, carabinierilor și drumarilor să intervină pentru curățarea drumurilor, a curților blocurilor și a instituțiilor de menire socială în municipiul Chișinău. Totodată, a solicitat autorităților publice locale și administratorilor clădirilor să asigure curățarea acoperișurilor de zăpadă.

La ședința operativă s-a discutat și despre necesitatea asigurării intervenției cu tehnică mai performantă, astfel încât cetățenii să se simtă în siguranță, iar viața lor să fie în afara oricărui pericol.

„Trebuie sa ne gândim în perspectivă și să intervenim inclusiv în Fondul rutier pentru procurarea tehnicii și a echipamentelor moderne”, a menționat Pavel Filip.

În cazul situațiilor de criză, a blocajelor din cauza zăpezii, cetățenii pot apela la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, la numărul de telefon 022-73-85-45 sau la Serviciul de urgență 112.

Articole similare

Close