fbpx

Nici nu s-a terminat bine „nebunia” 5G și cercetătorii se gândesc deja la tehnologia 6G: Cum ar putea să funcționeze

Deși lumea este încă în plină lansare a tehnologiei wireless 5G, oamenii de știință privesc deja cu interes către următoarea generație de tehnologie pentru sistemele mobile: 6G, transmite Playtech.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În prezent, există o serie de idei în lucru, însă o nouă propunere destul de îndrăzneață, venită de la Universitatea din Massachusetts Amherst susține că oamenii ar putea fi folosiți ca antene mobile pentru a ajuta sistemul să devină mai eficient.

Pentru a înțelege contextul, tehnologia 5G folosește unde radio pentru a codifica și a transporta informații. Este capabilă să transporte de până la 10 ori mai multă informație decât predecesorul său, 4G, folosind frecvențe mai mari de unde radio care sunt capabile să gestioneze mai multă lățime de bandă.

6G ar putea atinge lățimi de bandă net superioare

O teorie se referă la faptul că 6G ar putea atinge lățimi de bandă și mai mari și ar putea transmite mai multe informații prin utilizarea Visible Light Communication (VLC). În locul undelor radio, informațiile pot fi transmise prin LED-uri care clipesc rapid și se sting și mai rapid.

VLC este un concept destul de simplu și interesant. În loc să folosească semnale radio pentru a trimite informații fără fir, folosește lumina de la LED-urile care se pot aprinde și stinge, de până la un milion de ori pe secundă”, a explicat Jie Xiong, profesor de informație și științe informatice la Universitatea din Massachusetts Amherst, într-o declarație.

Orice device cu o cameră, cum ar fi smartphone-urile, tabletele sau laptopurile noastre, ar putea fi receptorul”, a adăugat Xiong.

Este, desigur, o idee interesantă, dar problema este că această metodă de comunicare implică multe „scurgeri” sub formă de unde radio numite semnale RF.

Aceasta înseamnă că tehnologia nu este foarte eficientă, deoarece o cantitate semnificativă de energie este aruncată în mediu și, în consecință, pierdută.

Într-o nouă lucrare, cercetătorii de la Universitatea din Massachusetts Amherst au analizat modalități prin care semnalele RF scurse ar putea fi captate și valorificate în alt scop.

După ce au experimentat mai multe modele diferite, s-au concentrat pe o bobină de cupru care ar putea fi atașată la diferite obiecte, inclusiv pereți, telefoane și laptopuri, precum și obiecte din plastic, carton, lemn și oțel.

Spre surprinderea lor, au descoperit că una dintre cele mai eficiente modalități de a capta scurgerea a fost printr-o simplă bobină de sârmă de cupru purtată ca brățară pe antebrațul superior al unei persoane.

Desigur, toate aceste informații sunt, deocamdată, strict teorie și nimic mai mult.

Articole asemănătoare

Back to top button