fbpx

Nevoiți să apuce drumul străinătății din cauza conflictelor din țara lor. Numărul refugiaților de pe Glob a ajuns la aproape 71 de milioane

Un nou record negativ se înregistrează în lume. Numărul global al persoanelor refugiate sau strămutate din cauza conflictelor din ţările lor a ajuns la 70,8 milioane – de la înfiinţarea Agenţiei ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), adică din anul 1950.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De la sfârşitul lui 2017 până la sfârşitul lui 2018 – numărul acestora a crescut cu 2,3 milioane. Cei care suferă mai mult, urmare a fenomenului, sunt oamenii din Etiopia, acolo unde există un conflict intern între etniile din sudul şi vestul ţării. În perioada menționată, circa 1,56 de milioane de etiopieni au fost strămutați.

Printre statele cu cei mai mulți refugiați și strămutați se numără și: Siria, Nigeria, Venezuela, Sudan şi Congo. Potrivit specialiștilor, conflictele din Venezuela şi Siria sunt cele mai greu de soluționat diplomatic şi umanitar, drept urmare a rivalităţii între membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate, Rusia şi SUA.

„Am devenit aproape incapabili să facem pace”, a mărturisit Înaltul Comisar pentru Refugiaţi, Filippo Grandi, care a precizat că noile conflite cresc numărul acestor persoane și, mai mult, nici conflictele vechi nu sunt soluționate.

Potrivit comisarului, „soluţiile sunt greu de găsit din cauza faptului că opiniile membrilor Consiliului de Securitate ONU sunt divizate”, transmite moldpres.md.

Așadar, numărul persoanelor care au reușit să revină anul trecut în țările de baștină a scăzut de la 5 la 2,5 de milioane. De menționat că, în aceeași perioadă, cei mai mulți imigranți au plecat în Turcia, Pakistan, dar și Uganda, Sudan şi Germania.

Articole asemănătoare

Back to top button