fbpx

Năstase: „Este greu să accepți asemenea declarații”. Blocul ACUM va veni cu o reacție pentru PSRM după convocarea Consiliului Politic

În urma Consiliului Republican al PSRM, în care președintele Igor Dodon a impus cerințe blocului ACUM pentru crearea unei majorități parlamentare, liderul alianței politice, Andrei Năstase a venit cu declarații referitoare la poziția formațiunii politice pe care o conduce.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit declarațiilor politicianului, reprezentanții partidului vor convoca Consiliul Politic al blocului și vor veni cu o reacție.

„Este foarte, foarte greu să crezi cu ochii închiși să accepți asemenea declarații. Îmi este foarte greu să cred. Ne vom convoca în Consiliul Politic și vom veni cu o reacție, dar vreau să înțeleagă cetățenii că este foarte complicat să dai crezare unor asemenea declarații. Aveam experiența proastă din 2016. Au votat cu Plahotniuc votul mixt….Există această experiență peste care nu putem trece. A spus „pas” PD-ului. Dar de unde știm noi? De unde să știm că în spatele acestor declarații nu se fac târguri?”, a declarat Andrei Năstase, potrivit Unimedia.

Andrei Năstase a mai adăugat că blocul ACUM ar putea reveni la masa de negocieri cu PSRM, făcând abstracție de trădări și experiențele neplăcute din trecut, doar cu scopul de a ieși din acest impas.

„Bineînțeles suntem dispuși să continuăm discuțiile pe marginea pachetului de dezoligarhizare”, a spus Năstase.

După ședința Consiliului Republican al PSRM, reprezentanții partidului au decis că sunt dispuși să creeze o majoritate parlamentară, cu condiția susținerii celor trei blocuri anunțate de socialiști. În cazul în care nu se va ajunge la un compromis, Igor Dodon a declarat că vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate.

Citește și:

Condițiile PSRM pentru crearea majorității parlamentare cu ACUM. În lipsa unui compromis, am putea avea alegeri anticipate

Zinaida Greceanîi, prezentată de Dodon drept viitoarea președintă a Parlamentului la ședința Consiliului Republican al PSRM

Articole asemănătoare

Back to top button