fbpx

Năstase ar vrea funcția de speaker doar până va fi ales primar. Alexandru Slusari: Avem nevoie de această funcție pentru o perioadă scurtă

Liderul PPDA, Andrei Năstase, ar vrea să vină în fotoliul de speaker al Parlamentului, însă doar până va candida la alegerile locale. Despre acest lucru a anunțat Alexandru Slusari în cadrul conferinței de presă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta a spus că, de fapt, Blocul ACUM are nevoie de funcția de președinte al Parlamentului doar din considerente tehnice, menționând că doar Năstase poate fi demis de restul deputaților.

Mihai Popușoi a mai agăugat că membrii ACUM sunt gata să semneze pentru faptul că Andrei Năstase își va da singur demisia din funcția de speaker după ce va fi votat pachetul antioligarhic.

„Blocul ACUM are nevoie de această funcție pentru o perioadă scurtă. Prentru noi era clar demult că speakerul de la Blocul ACUM este garantul principal ca legile privind dezoligarhizarea statului să fie incluse pe ordinea de zi, apoi discutate, votate și promulgate. După aceea, Andrei Năstase ar urma să demisioneze din funcția de speaker. Pe Andrei Năstase nu-l interesează funcțiile, el nu le privește ca pe un trofeu.

El are și altă prioritate politică legată de capitală. Voturile zecilor de mii de chișinăuieni nu sunt mai puțin importante decât voturile celor 50 sau 60 de deputați”, a adăugat Slusari.

 

Articole asemănătoare

Back to top button