fbpx

N-au scăpat nici de autoizolare și nici de cercetări penale. Trei moldoveni, prinși la vamă cu certificate false

Trei tineri moldoveni sunt documentați pentru uz de acte oficiale falsificate. Aceștia au prezentat certificatele testelor PCR COVID-19, care s-au dovedit a fi neveridice. Incidentele au fost înregistrate în seara zilei de joi,  27 ianuarie, în punctul de trecere al frontierei Sculeni, comunică Poliția de Frontieră.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Pentru a nu fi plasați în regim de autoizolare, cei trei bărbați de 27, 28 și 36 de ani, pasageri ai aceluiași automobil, au prezentat la controlul de frontieră rezultatul negativ al unor teste PCR COVID-19. În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că informațiile prezentate de codul-QR sunt eronate și nu au vreo legătură cu clinica medicală indicată pe certificate. Totodată, lipsea ștampila instituției și semnătura persoanei responsabile.

În urma audierilor, călătorii au declarat că șoferul este cel care s-a ocupat de obținerea acestor documente prin intermediul unor persoane identificate pe rețelele sociale.

Pe numele persoanelor vizate s-au întocmit procese verbale de constatare a ilegalității. Documentele au fost transmise pentru efectuarea expertizei tehnice în vederea stabilirii legalității acestora. Cercetările vor continua pentru elucidarea circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate. La finalul anchetei se va face încadrarea juridică a faptelor și se va stabili pedeapsa corespunzătoare.

Articole asemănătoare

Back to top button