fbpx

Mumii cu limbi aurii, descoperite de arheologi în Egipt. Ipotezele pe care le au istoricii

Arheologii egipteni au găsit mumii antice cu limbi aurii. Descoperirea a fost făcută de o echipă de specialiști care lucra într-un templu din Alexandria.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cele 16 morminte datează din epoca greacă și din cea romană. În gura mumiilor au fost observate rămășițe aurite, formate din straturi strânse sau in, lipite între ele. Acestea au forma unei limbi.

Istoricii presupun că ar fi vorba despre un ritual străvechi, relatează CNN. Egiptenii antici ar fi considerat că astfel răposații lor vor pute vorbi cu zeul Osiris în viața de apoi.

Pe lângă limbile aurite, mumiile mai au bijuterii din aur pe care este pictat chipul lui Osiris, coroane cu coarne, accesorii în formă de șarpe sau șoimi, măști funerare, toate acestea reprezentând trăsăturile celor decedați.

Conform sursei citate, în ultimul deceniu, arheologii de care lucrează în Alexandria au descoperit mai multe monede care poartă numele și imaginea reginei Cleopatra VII în interiorul unor ziduri, dar și părți din statui care ar data din perioada dinastiei Ptolemeu.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button