fbpx

Moldovenii din Spania, asigurați social. Cetățenii noștri vor avea parte de pensii și alte prestații sociale

Perspectiva unui acord între Spania și Republica Moldova prevede că moldovenii, care sunt angajați legal acolo, vor beneficia în timpul apropiat de pensii și alte prestații sociale. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe 7 februarie, la Institutul Naţional de Securitate Socială (INSS) din Madrid a avut loc o reuniune la care au fost prezenți reprezentanți ai Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, precum şi ai Casei Naţionale de Asigurări Sociale (CNAS) cu scopul încheierii unui acord bilateral privind securitatea socială.

În cadrul întrevederii au fost discutate prevederile legislaţiei Republicii Moldova şi Regatului Spaniei în domeniul asigurării cu pensii, dar şi modalitatea de acordare a prestaţiilor în cazul accidentelor de muncă şi bolilor profesionale pentru cetățenii asigurați ai ambelor state.

Cei prezenți au convenit asupra necesității negocierilor pe marginea unui proiect bilateral în vederea protejării intereselor cetăţenilor care au prestat activitate legală pe teritoriul Spaniei, indiferent de domiciliu.

În prezent, Casa Naţională de Asigurări Sociale aplică 11 acorduri în domeniul securităţii sociale cu mai multe țări, printre care Bulgaria, Portugalia, România, Luxemburg, Austria, Estonia, Cehia, Belgia, Polonia, Ungaria, Lituania. Acordul cu Germania este al 12-lea la număr şi va intra în vigoare pe 1 martie 2019.

Articole asemănătoare

Back to top button