fbpx

Moldoveanul Valeriu Chiveri a fost numit șef al Oficiului pentru programe al OSCE, în capitala Tadjikistanului

Diplomatul din Republica Moldova, Valeriu Chiveri, a devenit noul șef al Oficiului pentru programe al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, din capitala Tadjikistanului – Dushanbe. Potrivit OSCE, acesta deja și-a preluat funcția și angajamentele.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Despre acest lucru a fost anunțat într-o postare făcută pe pagina oficială a OSCE, reprezentanții căreia „l-au salutat încântați pe cel care are în spate ani de experiență diplomatică și multe succese”.

„Voi depune toate eforturile pentru a asigura faptul ca activitatea Oficiului să aibă un impact pozitiv asupra vieții cetățenilor din Tadjikistan în întreaga țară. Oficiul pentru Programe al OSCE în Dushanbe este unul dintre cele mai mari reprezentanțe ale organizației.

El sprijină Tadjikistanul în îmbunătățirea securității frontierelor, în eradicarea amenințării reprezentate de minele terestre și aparatele explozive, creșterea prosperității economice și promovarea respectării drepturilor omului”, a susținut Valeriu Chiveri, pentru news.tj.

De menționat că, potrivit OSCE, Valeriu Chiveri are mai mult de 20 de ani de experiență diplomatică. Totodată, acesta a avut funcția de ministru adjunct al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, precum și funcția de ambasador al Republicii Moldova în Austria. Mai mult, moldoveanul a avut mai multe funcții în cadrul reprezentanțelor OSCE în Georgia, Kazahstan, Turkmenistan, Uzbekistan și Kîrgîzstan.

Articole asemănătoare

Back to top button