fbpx

Moldova va fi vizitată de consilierul președintelui SUA pentru securitate națională. Sandu: Acesta este un semnal puternic de sprijin

Săptămâna viitoare, Republica Moldova va fi vizitată de către John Bolton – consilierul președintelui SUA pentru securitate națională. Despre aceasta a anunțat prim-ministra țării noastre, Maia Sandu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ea a mai comunicat că urmează să facă, la rândul ei, o vizită oficială în America, alături de mai mulți membri ai Guvernului.

„Timp de mulți ani, Republica Moldova a fost izolată pe plan internațional. Guvernării i se închidea ușa în față în marile capitale ale lumii: Washington, Bruxelles, Berlin și alte capitale importante. Astăzi, situația s-a schimbat.

Toți cei mai importanți parteneri externi manifestă interes pentru Republica Moldova. Avem multe uși deschise, multe propuneri de parteneriat, sprijin și deschidere. În acest context, văd o dezvoltare fără precedent a relațiilor noastre cu SUA.

Săptămâna viitoare, Republica Moldova va fi vizitată de către John Bolton, consilierul președintelui SUA pentru securitate națională. Faptul că un oficial de acest rang și domeniu vizitează țara noastră este un semnal puternic de sprijin pentru Republica Moldova.

Iar, la începutul lunii septembrie, merg într-o vizită în SUA, cu mai mulți membri ai guvernului, prioritățile noastre fiind aprofundarea dialogului strategic cu SUA, cooperarea în domenii-cheie, atragerea investițiilor și crearea locurilor de muncă pentru cetățenii noștri la noi acasă.

Sunt sigură că parteneriatul cu SUA ne va permite să înaintăm pe calea democrației și a progresului”, a spus Maia Sandu.

Menționăm că, astăzi, o vizită oficială în Republica Moldova a făcut ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, care s-a întâlnit cu președintele țării – Igor Dodon.

Articole asemănătoare

Back to top button