fbpx

Moarte misterioasă în cazul unui bărbat cu dizabilități. Victima a fost găsită fără suflare lângă Centrul pentru găzduirea persoanelor fără adăpost

Un bărbat, a cărui identitate încă nu a fost stabilită, a fost găsit fără suflare în amiaza zilei de astăzi, lângă Centrul de găzduire a persoanelor fără adăpost, de pe strada Haltei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Victima, care ar avea vârsta de 40-45 de ani, a fost descoperită de către unul din angajații Centrului. În jurul orei 12:20, la fața locului s-a deplasat Grupa Operativă a Inspectoratului de Poliție Centru, precum și medicul legist. Preliminar, pe corpul bărbatului nu au fost depistate urme de moarte violentă.

Contactată telefonic, ofițera de presă a Direcției de Poliție Chișinău, Natalia Stati, ne-a comunicat că, dimineață, în jurul orei 09:45, bărbatul a fost adus de ambulanță la Centrul pentru găzduire a persoanelor fără adăpost, după ce i s-au acordat anumite îngrijiri medicale. Aici, însă, nu a fost preluat de nimeni, întrucât, conform regulamentului de funcționare, Centrul poate găzdui persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și nu necesită îngrijire specială. Așa că, bărbatul, care vizibil arăta că ar avea dizabilități, a fost lăsat lângă gardul instituției, fără nicio supraveghere, deși starea sa de sănătate nu era una deloc favorabilă. Ulterior, după câteva ore, acesta a fost găsit fără suflare.

Despre acest caz s-a expus pe pagina de Facebook și primarul interimar, Ruslan Codreanu. Acesta a menționat că va avea grijă ca cei care se fac responsabili să răspundă în fața legii.

„Viața fiecărui om este importantă și nu poate fi pusă în pericol din cauza indiferenței. Dacă o persoană este fără adăpost, nimeni nu are dreptul să îl lase să moară doar pentru că nu vor să strice statisticile”, a scris acesta.

De menționat că poliția a inițiat o anchetă, urmând a fi stabilită identitatea bărbatului, dar și cei care se fac responsabili de moartea acestuia.

Articole asemănătoare

Back to top button