fbpx

Ministerul Sănătății: Prima doză de Sputnik poate fi administrată pentru că există confirmarea verbală că și a doua va fi livrată

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Igor Curov, susține că Republica Moldova a primit confirmarea verbală din partea Rusiei că cea de-a două componentă a vaccinului Sputnik V urmează să fie livrată țării noastre.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit secretarului de stat, Republica Moldova poate să înceapă vaccinarea cu prima componentă a vaccinului rusesc anti-COVID, care este diferită de a doua, pentru că de la adminstrarea primei doze până la rapel sunt minim trei săptămâni. Totodată, Igor Curov susține că Rusia a asigurat Moldova că în curând va fi livrată și a doua componentă pentru cele 71.000 de doze recepționate pe 24 aprilie.

„Noi putem începem vaccinarea cu Sputnik V și o vom începe, trebuie doar să instruim personalul despre administrarea primei componente a vaccinului. Timp avem, trei săptămâni între administrarea celor două componente de vaccin, dar Rusia deja ne-a dat confirmarea verbală că va fi livrată și a doua parte. Suntem în tratative constante”, a spus Igor Curov într-o conferință de presă a Ministerului Sănătății.

Igor Curov a mai precizat că lotul de vaccin chinezesc, care a ajuns în dimineața zilei de astăzi la Chișinău, va fi imediat distribuit în teritorii.

Pe 24 aprilie, Republica Moldova a recepționat lotul de vaccin Sputnik V, oferit cu titlu gratuit de către Federația Rusă. Acesta conținea 71.000 de doze de vaccin din prima componentă.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button