fbpx

„Militarul nu este o monedă de schimb pentru partidele politice”. Mesajul de demisionare a ministrului Apărării

Astăzi, Eugen Sturza, ministrul Apărării și deputat în Guvernul Filip, a anunțat pe rețelele de socializare că își demisia, urându-le militarilor noștri condiții cât mai bune pentru un serviciu demn.

După ce în cadrul briefingului de astăzi a Partidului Democrat, vicepreședintele Vladimir Cebotari a declarat că PDM se retrage de la Guvernare, iar Pavel Filip, împreună cu întregul cabinet de miniștri va demisiona, Igor Dodon a sugerat tuturor șefilor instituțiilor care se subordonează Legislativului să își dea demisia.

La scurt timp după cele două briefinguri, Eugen Sturza și-a anunțat public demisia și a adresat un mesaj Armatei Naționale, dar și deputaților din Guvernul Sandu.

„Astăzi îmi depun demisia și sper că situația creată se va soluționa pașnic, prin dialog și, cel mai important, conform constituției și cadrului legal”, a scris Sturza. 

Totodată, politicianul a ținut să mulțumească echipei Ministerului Apărării și Marelui Stat Major pentru tot efortul comun de a face Armata Națională mai puternică, contemporană și profesionistă.

„Militarul nu este o monedă de schimb pentru partidele politice sau grupurile de interes. Sper că am pus temeliile Armatei Naționale a viitorului, procesul este ireversibil, iar modelul occidental de dezvoltare va rămâne unicul model acceptat de către oricine va prelua conducerea instituției”, concretizează ministrul Apărării.

Odată cu plecare sa din funcție, Eugen Sturza speră că militarii noștri vor continua să beneficieze de cele mai bune instruiri, echipamente și armament, și vor continua să aprofundeze interoperabilitatea cu trupele țărilor partenerilor strategici.

„După mai mult de un an la Ministerul Apărării, o spun mândru: Servesc Republica Moldova!”, a încheiat Sturza.

Articole similare

Close