fbpx

Mica reformă fiscală, benefică domeniului HORECA. Businessman: Ne permite să renunțăm la salariile în plic

Mica reformă fiscală promovată de Guvern la sfârșitul anului trecut aduce un șir de beneficii pentru afacerile din sectorul HORECA (hoteluri, restaurante, cafenele). Această opinie o are chiar proprietarul unui local de patiserie de la sudul Moldovei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul unui interviu, Veaceslav Duduș din Comrat spune că după implementarea reformei, sectorul în care activează a câștigat foarte mult.

„Consider că noi am câştigat foarte mult din reducerea cu 10 la sută a cotei TVA. Acest fapt ne permite să renunţăm la salariile în plic. Din acet motiv nu avem problem nici cu organele de control”, a declarat Veaceslav Duduş în interviul acordat jurnalistului Pavel Zingan.

Amintim că pachetul de legi care vizează „mica reformă fiscală” prevede şi reducerea cotei TVA de la 20% la 10% pentru serviciile din restaurante, hoteluri, cafenele, catering  etc. Acesta este aplicat de la 1 octombrie 2018.

Adoptarea pachetului de legi care prevede „mica reformă fiscală” a fost salutată de Asociaţia Patronală „Asociaţia Naţională a Restaurantelor şi a Localurilor de Agrement din Republica Moldova”.

„Susţinem aceste măsuri şi avem încredere că un dialog constant şi constructiv între guvernare şi mediul de afaceri este singura cale de a reuşi atât în ceea ce priveşte creşterea businessului, cât şi în ceea ce priveşte combaterea economiei tenebre”, se conţinea într-un comunicat al Asociaţiei.

Articole asemănătoare

Back to top button