fbpx

Mesajul lui Cavcaliuc către polițiști: Diferiți actori politici încearcă să vă influențeze să aveți dubii în actuala conducere a IGP, MAI și în Guvernul Republicii Moldova

În contextul ultimelor evenimente politice din țară, șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, le-a adresat polițiștilor un mesaj. Pe pagina sa de Facebook, acesta spune că oamenii legii sunt acum într-o situație complicată pentru că diferiți politicieni ar încerca să-i atragă de partea lor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totuși, Cavcaliuc menționează că ofițerii nu trebuie să uite că Poliția este cea care are datoria de a păstra cu sfințenie liniștea și ordinea publică în țară și i-a îndemnat să nu să se lase provocați, să respecte Constituția, legislația și jurământul pe care l-au depus atunci când au îmbrăcat uniforma de polițist.

„Societatea are mare încredere în noi, că vom fi înțelepți, puternici și vom asigura în continuare liniștea și ordinea publică, ca ei cetățenii să se poată bucura de viață, să întemeieze familii, să nască copii și să poată merge liniștit la serviciu, școală sau la grădiniță, în maximă siguranță.

Știu că aveți mare încredere în mine și mulți dintre voi m-ați telefonat și mi-ați scris, întrebându-mă ”Ce facem? Cum procedăm?” și eu vă răspund și vă îndemn să fim polițiștii devotați statului și cetățenilor Republicii Moldova, să păstrăm cu sfințenie liniștea și ordinea de drept în țara noastră pentru urmașii urmașilor noștri!!”, mai adaugă Cavcaliuc.

Amintim că Guvernul format din exponenții PSRM, PAS și PPDA a fost investit, potrivit Curții Constituționale, în afara termenului de trei luni (90 de zile) de la validarea mandatelor, prevăzut de Legea Supremă a statului. Curtea a decis că termenul în care Parlamentul ales pe 24 februarie putea deveni funcțional și legitim a expirat pe 7 iunie, în timp ce socialiștii și Blocul ACUM au ales organele de conducere ale Parlamentului și Guvernul a doua zi, pe 8 iunie. În consecință, întrucât șeful statului, Igor Dodon, nu a dorit să pună în aplicare decizia CC, acesta a fost suspendat, iar pentru procedura de dizolvare a Parlamentului, premierul Pavel Filip a preluat interimatul funcției de șef al statului. După dizolvarea Parlamentului, președintele interimar a anunțat și data organizării alegerilor parlamentare anticipate, care vor avea loc pe 6 septembrie 2019.

Articole asemănătoare

Back to top button