fbpx

Membrii CEC au fost chemați la Președinție. Despre ce au discutat cu Maia Sandu

Membrii Comisiei Electorale Centrale au avut, astăzi, o întrevedere cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Întâlnirea a avut loc în contextul pregătirilor pentru alegerile parlamentare anticipate, stabilite pentru data de 11 iulie curent.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui comunicat al CEC, discuțiile au vizat activitățile ce urmează a fi desfășurate de către autoritatea electorală pentru asigurarea unui proces electoral liber și corect, cu respectarea cadrului legal existent.

În acest sens, membrii Comisiei au informat că vor estima bugetul pentru scrutin, devizul de cheltuieli fiind înaintat Guvernului Republicii Moldova pentru a fi identificate resursele financiare necesare.

Până la începerea oficială a perioadei electorale, Comisia va asigura elaborarea și aprobarea Planului calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare şi desfășurare alegerilor parlamentare anticipate.

Părțile au abordat și subiectul organizării alegerilor în condiții pandemice, în scopul prevenirii răspândirii infecției COVID-19.Amintim că Președintele Republicii Moldova a emis Decretul privind dizolvarea Parlamentului și a anunțat data alegerilor parlamentare anticipate pentru 11 iulie 2021.

De asemenea, vineri, 30 aprilie, CEC se va întruni în ședință pentru a discuta aprobarea devizului de cheltuieli  pentru alegerile parlamentare anticipate.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button