fbpx

Medvedev: „Rusia va învinge în Ucraina iar apoi va semna un acord de pace cu Kievul”

Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a spus marți că Rusia va învinge în Ucraina și va stabili condițiile semnării unui acord de pace cu Kievul, scrie digi24.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Rusia își va atinge toate obiectivele. O să fie pace, dar în termenii noștri”, a scris pe Telegram Medvedev, care este acum vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Fostul lider rus, care era cândva văzut drept un posibil partener al Occidentului, a devenit tot mai agresiv cu criticile pe care le lansează la adresa Vestului de când Rusia a invadat Ucraina.

„Dacă orice alt stat, fie că este vorba de Ucraina sau de țările NATO, crede că Crimeea nu este a rușilor, atunci aceasta este o amenințare sistemică pentru noi”, a declarat săptămâna trecută Medvedev.

În cazul unui atac asupra Crimeei, „va veni Ziua Judecății de Apoi, foarte repede și foarte dur. Le va fi foarte greu să se ascundă”, a mai adăugat fostul președinte.

Când Macron, Scholz și Draghi s-au deplasat luna trecută la Kiev, Medvedev a spus că vizita lor va fi „fără folos” și i-a descris pe cei trei lideri europeni drept „fani europeni ai broaștelor, lebărului și spaghetelor”.

Medvedev nu a avut cuvinte prea frumoase nici pentru americani. Fostul președinte și premier rus a spus că Moscova nu ar trebui să mai negocieze cu Washingtonul în ce privește dezarmarea nucleară și că ar trebui să aștepte până ce SUA „o să se târască înapoi la masa negocierilor”.

„Relațiile noastre sunt la zero grade pe scala Kelvin. Nu mai avem niciun motiv să negociem cu ei în acest moment. Ar fi rău pentru Rusia. Să vină să se târască înapoi singuri și să ne ceară să negociem cu ei”, a continuat Medvedev.

Cât despre români, Medvedev a spus într-un interviu pentru agenția rusă de presă TASS că Bucureștiul vrea să creeze „o nouă Românie Mare”, dar că aceste demersuri vor avea consecințe grave pentru Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button