fbpx

Medicul Vadim Scarlat, învinuit de trafic de influență, și-a primit pedeapsa. Ce au decis judecătorii?

Magistrații de la Judecătoria Buiucani s-au pronunțat asupra pedepsei aplicate medicului Vadim Scarlat, învinuit de trafic de influență în dosarul „mitei pentru judecători”. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, obstetrician-ginecologul a fost obligat să achite o amendă în valoare de 2300 de unități convenționale, adică 115.000 de lei. Deocamdată, Vadim Scarlat nu a comentat decizia magistraților.Amintim că în luna ianuarie, Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală în privința lui Vadim Scarlat. Conform materialelor cauzei, medicul avea calitatea de învinuit într-un dosar aflat în gestiunea Procuraturii municipiului Chişinău, pentru încălcarea din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale, soldat cu decesul unui nou-născut.

Astfel, învinuitul, având intenția de a minimaliza răspunderea sa penală şi de a evita efectuarea unei expertize peste hotarele Republicii Moldova, a transmis unui magistrat, prin intermediul unui asistent judiciar și unui judecător de la Curtea de Apel Chișinău (ambii învinuiți în cauza dată), 2000 de euro pentru ca magistratul să dea o soluţie favorabilă acestuia.

În final, judecătorul „remunerat” a admis integral plângerea învinuitului și a respins atât demersurile procurorului, cât şi a părinţilor copilului decedat, fiind obținut rezultatul scontat. În cadrul urmăririi penale, medicul și-a recunoscut vina integral, încheind cu procurorul un acord de recunoaștere a vinovăției, susținând că se căiește sincer pentru fapta săvârșită.

Asupra bunurilor mobile și imobile ale învinuitului, în valoare totală de 932.282 lei, a fost aplicat sechestru. Pe parcursul anchetei, Scarlat s-a aflat în arest la domiciliu, iar ulterior i-a fost aplicată măsura preventivă de obligare de nepărăsire a țării.

Articole asemănătoare

Back to top button