fbpx

Mărturia unei doctorițe din România care a fost în misiune în Moldova: „Spitalele raionale sunt goale, pentru că medicii infectați sunt transportați la Chișinău”

Una dintre specialistele din România care a fost în misiune în Moldova a făcut mai multe mărturisiri despre situația din țara noastră. Aceasta a povestit pentru republica.ro că spitalele raionale de la noi sunt goale din cauza numărului mare de medici infectați. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Georgiana Matei a lucrat la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău și a relatat că cel mai greu moment a fost atunci când a intrat în secția de terapie intensivă și a văzut că dintre cei peste 40 de pacienți internați, cei mai mulți erau cadre medicale.

„Singura explicație pe care am primit-o a fost că nu erau pregătiți. Nu aveau combinezoane. Nu aveau echipamente maxime, ci doar ce era pe stoc. Ceea ce a făcut diferența. Mai târziu au văzut că, primind materiale de protecție, a scăzut numărul celor infectați”, spune doctorița.

Ea a povestit că la Urgență erau două etaje cu pacienți bolnavi de COVID, care erau îngrijiți doar de doi medici. Aceasta a mai punctat că își dorește ca persoanele care nu cred în virus să meargă măcar o dată în secția de terapie intensivă și să vadă care e situația acolo, pentru a se convinge.

Accesați materialul integral aici.

Articole asemănătoare

Back to top button