fbpx

Marina Tauber, despre motivul pentru care Ilan Șor nu apare în spații publice. Liderul partidului ar fi în pericol

Vicepreședinta Partidului politic Șor, Marina Tauber, a declarat în cadul unei emisiuni televizate că, la moment, există riscuri pentru viața și securitatea lui Ilan Șor, iar anume din acest motiv, echipa sa a decis ca acesta să nu apară în spații publice. Totodată, Tauber a adăugat că în curând va fi organizată o conferință de presă cu participarea liderului formațiunii, la care toți vor avea posibilitatea să afle detalii direct de la el.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deputata a spus că îl cunoaște pe Ilan Șor de mai bine de 22 de ani, din vremea când erau colegi de clasă, și demult implementează proiecte comune. Totodată, aceasta a accentuat că echipa lui Ilan Șor nu îl consideră vinovat. Ba mai mult, în partidul pe care îl reprezintă nu există oameni corupți.

Întrebată unde se află fostul primar de Orhei și actual deputat, Marina Tauber a declarat că „nu poate să dea răspunsuri pentru alte persoane. Și chiar dacă sunt colegi de partid, acesta nu-i raportează în fiecare zi unde se află și ce face”.

„Există riscuri pentru viața și securitatea domnului președinte Ilan Șor. Și în acest sens a fost luată decizia de noi, de echipa dumnealui, să nu apară în spații publice. Și eu cred că e destul de clar ce pericol pentru viață și securitate există și din ce motiv eu nu comentez unde se află și ce face”, menționează vicepreședinta formațiunii.

Marina Tauber a zis că, după cum și a promis Ilan Șor prin telefon în timpul protestului de la Curtea Supremă de Justiție, în curând va fi organizată o conferință de presă, o ieșire publică cu participarea sa.

Tauber: „Prim-ministra Maia Sandu face presiuni enorme spunându-le judecătorilor ce decizii trebuie să ia, astfel exercitând presiuni asupra justiției și a cazului Ilan Șor”

Întrebată despre raportul Kroll, Marina Tauber a afirmat că într-adevăr în el se regăsește numele său și aceasta pentru că ea era acționară la Unibank, transmite IPN.

„Întrebarea este, dacă în acest lucru există o încălcare a legislației – pentru că în raport nu se menționează că am vreo vină sau că am încălcat legea”, a declarat deputata.

În luna iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Cahul, o decizie nefiind încă emisă.

La începutul lunii iulie 2019, organele de drept au pornit un nou dosar penal pe numele liderului Partidului Șor, pentru părăsirea teritoriului Republicii Moldova, deși avea interdicție în acest sens.

Articole asemănătoare

Back to top button