fbpx

Marian Lupu, singurul candidat la funcția de președinte al Curții de Conturi. Deputatul va susține interviul mâine

Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe a anunțat acceptarea candidaturii deputatului PD, Marian Lupu, pentru funcția de președinte al Curții de Conturi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful comisiei, Ștefan Creangă, a anunțat în cadrul ședinței că deputatul a fost unicul care și-a depus dosarul la concurs și acesta va susține interviul mâine, în Parlament. Ulterior, candidatura acestuia va fi propusă spre votare în plenul Legislativului.

Menționăm că postul a devenit vacant recent, după ce Veaceslav Untilă a fost ales în funcția de director la Agenția Națională pentru Reglementări în Energetică.

Marian Lupu este membru al Partidului Democrat din 2010. La 24 mai 2001 a fost numit prin Hotărâre de Guvern în funcția de vice-ministru al Economiei, iar pe 5 august 2003 a fost numit ministru al Economiei al Republicii Moldova. La 6 martie 2005 a fost ales deputat în Parlament pe lista Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, deși nu era membru de partid.

În urma refuzului Partidului Comuniștilor de a-l propune la funcția de președinte al Republicii Moldova și a evenimentelor din 7 aprilie 2009, Marian Lupu a părăsit PCRM, devenit la scurt timp președinte al PDM.

Articole asemănătoare

Back to top button