fbpx

Mandat de arest pe numele lui Vlad Plahotniuc. Autoritățile din Federația Rusă îl suspectează de organizarea laundromatului 

Departamentul de anchetă al Ministerului Afacerilor Interne din Federația Rusă a cerut instanței de judecată din regiunea Tversk, Moscova, să emită mandat de arest pe numele lui Vlad Plahotniuc. Acesta este cercetat penal pentru organizarea „laundromatului” rusesc.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deși ședința de judecată era programată pentru luni, la ora 15:00, aceasta a fost amânată pe marți, potrivit agenției de presă Tass.

Politicianul democrat din Moldova este învinuit pe două capete de acuzare: pentru organizarea unui grup criminal, dar și pentru efectuarea unor operațiuni valutare ilegale, prin transmiterea unor sume mari spre zone offshore.

La 22 februarie curent, Ministerul rus de Interne l-a acuzat pe Plahotniuc și Platon de organizarea spălătoriei rusești de bani, prin intermediul băncilor din Moldova, în rezultat fiind spălat 37 miliarde de ruble.

Totodată, în luna iunie, autoritățile de la Moscova au anunțat că fostul lider al PD, Vlad Plahotniuc, dar și fostul deputat democrat Constantin Țuțu sunt cercetați penal pentru contrabandă cu droguri în proporții deosebit de mari.

Articole asemănătoare

Back to top button