fbpx

update | Este sau nu inclus MAN-ul lui Ceban în lista sancțiunilor SUA? Precizările ambasadorului american și reacția primarului

(update) Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent Logsdon, a explicat că sancțiunile impuse de țara sa, unde apare și numele MAN, condus de Ceban, nu se referă la partid și la mișcare, ci la fărădelegile unui agent FSB și au ca scop sancționarea respectivei persoane.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cazul Mișcării Alternative Naționale, declarația este foarte clară, deci pune accentul pe fărădelegile unui agent FSB, care este activ aici și care a făcut o ofertă către MAN, iar noi avem această informație”, a declarat diplomatul american, invitat la o emisiune la postul de televiziune Pro TV Chișinău.

Astfel, Kent Logsdon a precizat că nu este vorba de MAN, ci despre persoană în acest caz: „Se desemnează și se sancționează persoana de la FSB care a făcut această ofertă”, a precizat ambasadorul SUA.

Știrea inițială:

Partidul Politic Mișcarea Alternativa Națională, creat de primarul general al Capitalei, Ion Ceban, este menționat în documentele Biroului pentru Controlul Activelor Străine al Departamentului Trezoreriei SUA, prin intermediul cărora li s-a aplicat sancțiuni oligarhilor moldoveni, Vlad Plahotniuc și Ilan Șor.

Primarul municipiului Chișinău susține că îi va acționa în judecată pe cei care distribuie falsuri despre el.

Anunțul a fost făcut de Ion Ceban, după ce prim-ministra Natalia Gavrilița și ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, în cadrul unui briefing de presă susținut în seara de 26 octombrie, a anunțat că edilul ar fi fost inclus în lista sancțiunilor SUA.

„De astăzi vom precauta oficial servicii juridice pentru a-i ataca în instanța de judecată pe cei de la guvernare și media care distribuie mesajele false cu scop de denigrare a imaginii mele, colegilor dar și a Primăriei. Mint cu nemiluita, plus mai cheltuie bani enormi ca să fie promovate aceste mesaje false”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Amintim că ambasadorul SUA în R. Moldova Kent D. Logsdon a anunțat că SUA impun sancțiuni împotriva a 21 de persoane și entități implicate în acte de corupție în R. Moldova. Printre acestea se numără Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor și mai multe persoane asociate acestora. 

Și președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj după anunțul SUA privind sancționarea celor 21 de persoane și entități pentru corupție. Potrivit ei, „vor fi exemplu pentru justiția din R. Moldova”.

Articole asemănătoare

Back to top button