fbpx

Maia Sandu pune la îndoială legalitatea eliberării lui Usatîi: „Procurorii responsabili trebuie să răspundă în fața legii”

După ce președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, a fost eliberat din arest, prim-ministra Maia Sandu a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook. În postare, aceasta spune că nu poate da indicații procurorilor și nu poate interveni în justiție, însă decizia de anulare a mandatului de arest pe numele lui Renato Usatîi ridică mari semne de întrebare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Prin această decizie, procurorii fie recunosc că dosarul a fost fabricat la comandă politică și atunci ar trebui să știm la comanda cui, iar cei care au îndeplinit asemenea indicații trebuie să-și dea demisia și să răspundă în fața legii, fie legalitatea deciziei de astăzi are caracter îndoielnic. În acest caz, de asemenea, procurorii responsabili trebuie să răspundă în fața legii”, se arată în postarea prim-ministrei. 

În același timp, Maia Sandu a dat de înțeles că cei care încearcă să profite de această perioadă de tranziție vor răspunde conform legii pentru ilegalitățile pe care le comit.

„Vom curăța justiția de oamenii corupți, din vechiul sistem, care lucrează la comanda cuiva și nu în interesul cetățeanului și conform prevederilor legale”, a conchis Sandu.

Amintim că ieri, în jurul orei 14:00, Renato Usatîi a fost reținut la vama Sculeni de către politiști și procurori. Ulterior, acesta a fost escortat la PCCOCS pentru audieri. La scurt timp, însă, acesta a fost eliberat, iar la ieșirea din sediul Procuraturii, acesta a declrat că nu are nici o vină.

Citește și: Precizările poliției după reținerea lui Usatîi: „I se vor aplica prevederile celor mai recente decizii ale instanțelor”

Articole asemănătoare

Back to top button