fbpx

Maia Sandu îi sugerează lui Grigore Cobzac „să-și revadă” decizia de a participa la alegerile din Hâncești

Lidera Partidului „Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu, i-a sugerat lui Grigore Cobzac să se retragă din cursa pentru alegerile parlamentare din circumscripția nr. 38, Hâncești, în favoarea candidaturii PAS, Olesea Stamate. Despre aceasta ex-premiera a declarat în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” de la postul Pro TV. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oficiala a comunicat că a avut o discuție cu Cobzac pe 4 ianuarie curent, în cadrul căreia l-a întrebat dacă vrea să candideze, primind de la el refuz. Ulterior, formațiunea a decis că Olesea Stamate este cea mai potrivită candidatură pentru acest scrutin.

„Am venit cu propunerea la consiliul politic național, care a adoptat decizia pe 18 ianuarie. Pe 20 ianuarie am revenit la domnul Cobzac că am auzit că vrea să candideze. A zis din nou că nu intenționează să o facă. Pe 23 ianuarie noi am mers și am înregistrat candidata noastră, iar a doua zi am aflat din presă că domnul Cobzac și-a depus actele ca să se înregistreze în calitate de candidat. Din discuțiile pe care le-am avut, a spus că a fost o decizie spontană, în semn de protest față de lucrurile care s-au întâmplat în organizația PAS din Hâncești. E o decizie luată la supărare”, a comentat Sandu.

Întrebată cum se va răsfrânge situația creată asupra votului, lidera PAS i-a sugerat lui Grigore Cobzac „să-și revadă decizia de a participa”, întrucât aceasta trebuia să fie una asumată și nu luată pe ultima sută de metri.

„Regret că s-a întâmplat acest lucru, îmi pare rău, dar avem angajamente față de cetățeni și obiective mari. Candidata pe care o susținem noi, Olesea Stamate, a fost deja înregistrată, domnul Cobzac –  deocamdată nu. Mai este timp ca să-și revadă decizia și să nu ajungem în situația în care să fim oponenți”, a mai adăugat Maia Sandu.

Amintim că, la 28 ianuarie curent, Partidul Unității Naționale a anunțat că îl retrage din cursă pe Vlad Țurcanu, candidatul PUN la alegerile parlamentare din Hâncești, în favoarea ex-deputatului PLDM Grigore Cobzac, care a decis să participe independent la scrutinul din 15 martie.

Articole asemănătoare

Back to top button