fbpx

Mai mulți judecători, suspendați astăzi temporar din funcții. Inspecția Judiciară a inițiat o anchetă

Câțiva judecători au aflat astăzi că deocamdată nu au un post de muncă, întrucât au fost suspendați pe o perioadă nedeterminată, în legătură cu o anchetă inițiată de Inspecția Judiciară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decizia de suspendare din funcție a judecătorilor aparține Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care a hotărât astfel după ce un membru al CSM a prezentat în ședința de astăzi mai multe informații la care nu au avut acces jurnaliștii.

Potrivit lui Ion Guzun de la Centrul pentru Resurse Juridice din Moldova, este vorba de președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, și conducerea Judecătoriei Chișinău – președintele Radu Țurcanu și vicepreședinții acestei instanțe. De asemenea, ar fi fost suspendat din funcție și președintele Colegiului de evaluare, Oleg Sternioală.

Amintim că la ședința de astăzi a CSM a fost și prim-ministra Maia Sandu, care a dat termen de două săptămâni CSM-ului pentru a lua decizii cu privire la încălcarea obligaţiunilor de către mai multor judecători.

Citește și: A început curățenia la Curtea Constituțională? CSM cere demisia lui Corneliu Gurin din funcția de judecător al CC

Articole asemănătoare

Back to top button