fbpx

Mai mulți iubitori de volei se adună să joace între ei pentru a ajuta zeci de femei care suferă de hemoragii după naștere. Vino să susții și tu o cauză nobilă!

Clubul Rotaract Chişinău vă invită la cea de-a cincea ediţie a Campionatului de volei „Cupa Rotaract 2019”, care va avea loc pe 28 septembrie curent. În cadrul competiției s-au înscris șase companii din capitală, care își vor demonstra abilitățile sportive și munca de echipă pe teren.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Campionatul are scop caritabil – cel de a procura baloane Bakri pentru Spitalul raional Fălești, secția Maternitate, necesare pentru un management efectiv al hemoragiilor postpartum.

Hemoragiile obstetricale sunt o cauză majoră a mortalității materne și pot surveni înainte sau după naștere, dar în mai mult de 80% din cazuri se produc în perioada postpartum, fiind responsabile de 25% din decesele materne în fiecare an. Statisticile OMS sugerează că la nivel mondial și în special în țările slab dezvoltate, 25% din decesele materne se datorează hemoragiilor postpartum, care sunt responsabile de peste 100.000 de decese materne anual.

Siguranţa unei paciente în cazul în care aceasta prezintă o hemoragie postpartum creşte semnificativ în cazul prezenţei în instituţia medicală a unei truse speciale dotată şi cu balon Bakri, ce poate fi utilizată în astfel de situaţii, salvând astfel în primul rând feminitatea şi fertilitatea pacientelor – prin salvarea uterului și evitarea histerectomiei (intervenție chirurgicală pentru înlăturarea uterului), cât şi salvarea vieţii pacientelor.

La Spitalul raional din Făleşti sunt înregistrate în medie 370 – 420 de naşteri pe an. În 2019 au fost înregistrate 12 cazuri de hemoragii masive unde prezenţa balonului Bakri, cu certitudine, ar fi evitat o serie de complicații.

De aceea, prezența ta la eveniment la eveniment poate salva viețile a zeci de mame care suferă în timpul nașterilor sau după ce își aduc pe lume micuții.

Articole asemănătoare

Back to top button