fbpx

Mai multă siguranță după lăsarea întunericului. Într-un sat din Ștefan-Vodă va fi construit un sistem inteligent de iluminare publică

În satul Feștelița, raionul Ștefan-Vodă, va fi construit un sistem de iluminat public cu utilizarea sistemului inteligent de management energetic. Proiectul-pilot a fost aprobat în cadrul ședinței Agenției pentru Eficiență Energetică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Inițiativa prevede montarea a 538 corpuri de iluminat de tip LED pe 19 străzi din sat, cu o lungime totală de circa 18 km. Inițiativa va reduce substanțial cheltuielile, dar și va proteja mediul încunjurător de emisiile de CO2.

„Acest proiect-pilot poate fi considerat un model pentru alte localități din Republica Moldova, deoarece prevede implementarea într-o singură comunitate a mai multor măsuri de eficiență energetică”, a menționat Vitalie Iurcu, secretar de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

De asemenea, în cadrul ședinței au fost aprobate și alte proiecte-pilot, printre care: proiectul de eficientizare a consumului de energie a Azilului pentru persoane în etate din orașul Șoldănești și a Gimnaziului din satul Șișcani, raionul Nisporeni, dar și reabilitarea și modernizarea sistemului de iluminat public din satul Geamăna.

Articole asemănătoare

Back to top button