fbpx

Maestrul umorului din Republica Moldova împlinește 71 de ani. La mulți ani, Gheorghe Urschi!

Sărbătoare în casa cunoscutului umorist Gheorghe Urschi. Maestrul împlinește astăzi 71 de ani, iar pregătirile pentru această zi specială, actorul le-a început încă de ieri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe pagina de Facebook a umoristului a fost postată o fotografie în care apare împreună cu stilistul Victor Micușa, care se pare că i-a împrospătat tunsoarea cum știe el mai bine.

„Ne pregătim. Gheorghe Urschi foarte serios (după frezura executată de un OM – Victor Micușa).
Regele Umorului, Artistul Total, Gheorghe URSCHI pășește tiptil, mâine, pe făgașul vârstei „70 plus”. De aproape opt ani, ziua de 18 ianuarie este cea mai importantă sărbătoare în familia Urschi. Și descoperirile continuă”, este mesajul care însoțește fotografia.

Foto: Gheorghe Urschi via Facebook

Gheorghe Urschi s-a născut pe 18 ianuarie 1948, în satul Cotiujenii Mari din raionul Șoldănești, RSS Moldovenească. A scris cărți și piese de teatru, dar cel mai mult s-a făcut remarcat datorită pieselor de teatru în care a jucat și a realizator de emisiuni umoristice, în care ia în derâdere prostia omenească, rusismele, lenea, îngâmfarea, beția, corupția și în care juca alături pe actorul Gheorghe Pârlea, cu care a făcut un tandem de creație ani la rând.

În iunie 2011, Gheorghe Urschi a suferit un atac cerebral, urmând un an de spitalizare, printre care 4 luni la o clinică de reabilitare în Israel. La 20 iulie 2012, fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a conferit titlul de „Artist al poporului” pentru succese în activitatea de creație și merite în dezvoltarea genului satirico-artistic. În 2014, de ziua sa de naștere, a devenit cetățean de onoare al orașului Chișinău.

Articole asemănătoare

Back to top button