fbpx

„M-au lovit și amenințat”. Un candidat ACUM ar fi fost agresat chiar în fața inspectoratului de poliție din Edineț

Președintele Organizației de Tineret a Platformei Demnitate și Adevăr, Dinu Plângău, candidatul ACUM pe circumscripția nr. 3 din orașul Edineț, a declarat într-o postare pe o rețea de socializare că ar fi fost bătut de trei persoane chiar pe scările IP din Edineț.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Incidentul s-ar fi produs astăzi, în jurul orei 12:25, în timp ce Dinu Plângău se afla la Edineț pentru a face un anunț important cetățenilor de acolo. Din spusele candidatului, exact după încheierea discursului său ar fi fost atacat de trei indivizi necunoscuți, care l-ar fi amenințat și i-ar fi spus să plece din oraș.

„Astăzi, în jurul orelor 12.25, după live-ul din fața comisariatului de poliție Edineț, am fost bătut chiar pe scările poliției de trei persoane necunoscute în prezența poliției. Indivizii m-au lovit, amenințat cu rafuială fizică şi îndemnat să părăsesc Edinețul”, a scris Plângău.

De asemenea, acesta a menționat că a depus o plângere la poliție, care nu ar fi reacționat în nici un fel, lăsându-i pe agresori să plece.

„Poliția din Edineț confirmă că o astfel de plângere a fost depusă. Oamenii legii au înregistrat cazul și îl documentează pentru a stabili toate circumstanțele incidentului. De asemenea, oamenii legii nu au intervenit pentru că atacul ar fi avut loc în regiunea inspectoratului, nu chiar în fața clădirii. De asemenea, polițiștii au verificat și înregistrările de pe camerele de supraveghere unde nu se observă nimic suspect”, a declarat pentru ZUGO ofițera de presă a IP Edineț, Svetlana Talpă.

Dinu Plângău urmează să meargă la spital pentru examinarea gravității leziunilor corporale primite în urma atacului.

Totodată, reacția liderului blocului ACUM nu s-a lăsat mult așteptată, acesta atacă atacul indivizilor asupra candidatului Dinu Plângău și critică reacția oamenilor legii.

„Culmea cinismului este că el a fost bătut chiar pe scările Inspectoratului de Poliţie Edineţ şi sub privirea unor poliţişti, care nu şi-au îndeplinit obligaţiile de serviciu şi nu au întreprins nimic pentru a-i opri şi prinde pe agresori, făcându-se astfel complici cu atacatorii. Vom anunţa ambasadele şi observatorii internaţionali cu privire la această încercare de a intimida concurenţii electorali şi a influenţa mersul scrutinului”, a declarat Năstase pentru NordNews.

De asemenea, Andrei Năstase a menționat că vor cere cât mai rapid posibil eliberare din funcție a Comisarului-şef Alexandru Rusu, dar și vor urmări pedepsirea conform legii a făptașilor.

Articole asemănătoare

Back to top button