fbpx

Lupta pentru șefia CNA a luat sfârșit. Cine a acumulat cel mai mare punctaj în urma concursului?

Deși Centrul Național Anticorupție a activat o perioadă fără conducere, timp în care Comisia juridică, numiri și imunități a analizat dosarele candidaților înscriși în concurs, lupta pentru șefia CNA a luat sfârșit astăzi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deputatul Grigore Novac, membru al Comisiei, a făcut un anunț pe pagina sa de Facebook, în care menționează că cel mai mare punctaj a fost acumulat de Ruslan Flocea.

„Comisia juridică, numiri şi imunităţi pe parcursul zilei de astăzi a desfăşurat concursul pentru funcţia de director al Centrului Naţional Anticorupţie.

Comisia a constatat că Ruslan Flocea a acumulat cel mai mare punctaj oferit de membrii comisiei şi a ieşit pe locul întâi. Pe locul doi şi trei s-au plasat Cristina Ţărnă şi, respectiv, Vitalie Verebceanu”, a scris Grigore Novac.

La audierile de astăzi ale Comisiei juridice, Ruslan Flocea a spus că una dintre cele mai importante sarcini pe care le va avea, dacă va deveni șef la CNA, va fi să se clarifice cu subiectul furtului miliardului.

„În ce măsură a fost implicat CNA, a făcut sau nu sesizări organului legislativ, executiv, Băncii Naționale. În comun cu Procuratura Anticorupție, aș vrea să fortificăm acel grup de lucru care la moment investighează furtul miliardului”, a accentuat acesta. 

Ruslan Flocea este secretarul general al Aparatului Președintelui RM și noul șef al Centrului Național Anticorupție, desemnat în bază de concurs.

Amintim că, anterior, funcția de șef al CNA a fost ocupată de către Bogdan Zumbreanu. Acesta a fost revocat pe 8 iunie. Potrivit deputaților, fostul director s-ar face vinovat de mai multe abuzuri.

Articole asemănătoare

Back to top button