fbpx

Locuitorii din Găgăuzia și-au spus cuvântul: Irina Vlah, aleasă din nou bașcană, cu voturile a peste 90% din alegători

Ieri, aproximativ 60.000 de oameni din Găgăuzia s-au prezentat la urnele de vot pentru a alege bașcanul. Datele preliminare arată că Irina Vlah a câștigat un nou mandat, după ce ar fi fost votată de peste 90% din alegători.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit datelor Comisiei Electorale de la Comrat, prezența la vot a fost de 50,35%. Președintele Igor Dodon a fost ieri la Comrat, de unde a felicitat-o pe Irina Vlah și și-a anunțat susținerea pentru aceasta în următorul mandat.

Observatorii invocă mai multe încălcări, inclusiv faptul că mai multe secții de votare și-ar fi prelungit activitatea și după ora 21:00, iar asociația Pligrim Demo, care a făcut numărătoarea paralelă, a atenționat asupra faptului că înainte cu jumătate de oră până la închiderea secțiilor, rata de participare era de numai 46,6 la sută.

Pentru fotoliul de bașkan au luptat patru candidați – Irina Vlah, Serghei Cimpoieș, Ivan Burgudji și Dmitrii Manol. Toți s-au înscris în cursă în calitate de candidați independenți. În buletinele de vot au figurat, însă, cinci candidați, după ce Curtea de Apel Cahul a decis înregistrarea lui Vasili Aladov în cursă cu o zi înainte. Ulterior, decizia Curții de Apel Cahul a fost anulată de Curtea Supremă de Justiție de la Chișinău.

Articole asemănătoare

Back to top button