fbpx

live | Deputații ACUM și PSRM nu au votat crearea Comisiei de anchetă privind finanțarea externă a partidelor

În acest moment are loc ședința Parlamentului. Democratul Vladimir Cebotari a propus pentru ordinea de zi crearea Comisiei de anchetă pentru investigarea finanțării externe a unor partide.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Aceste acțiune se înscriu sub incidența Codului Penal. Solicităm constituirea unei comisii parlamentare care să ancheteze și să informeze cetățenii despre asta, iar ulterior să venim cu decizii politice”, a susținut Cebotari.

Solicitarea PDM nu a fost acceptată, dat fiind faptul că nu a obținut numărul necesar de voturi (doar 26). Cei din ACUM și PSRM nu au susținut proiectul. De menționat că această propunere vine după ce în presă au fost publicate mai multe videouri care ar dovedi acest lucru.

„Este foarte important ceea ce ați spus, dar nu trebuie să muncim pe baza speculațiilor și a informațiilor din unele medii”, a spus speakerul Zinaida Greceanîi.

De menționat că, în cadrul ședinței, din toți cei 101 de deputați, sunt prezenți 88. Potrivit Secretariatului, lipsesc toți cei din formațiunea Șor, deputații Ion Groza și Ion Leucă lipsesc pe motiv de boală, Victor Bologan a scris cerere, iar Vlad Plahotniuc, Constantin Botnari și Andrian Candu lipsesc nemotivat.

Articole asemănătoare

Back to top button