fbpx

live | „Dacă votați pentru Partidul Șor, vă oferim 200 de lei”. Blocul „Renato Usatîi” prezintă probe ce ar demonstra coruperea alegătorilor

În după amiaza zilei alegerilor, Blocul electoral „Renato Usatîi” a organizat o conferință de presă în cadrul căreia urma să prezinte probe ce ar demonstra cum alegătorii sunt corupți.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Ar trebui să fie un proces democratic, dar din păcate, constatăm un șir de încălcări în această zi. Acestea sunt contestațiile depuse de echipa de avocați a Blocului electoral „Renato Usatîi”. Am făcut această invitație pentru a vă demonstra cum în Transnistria sunt corupți alegătorii”, zice o reprezentantă a blocului.

Aceștia au prezentat mai multe videoclipuri ce ar surpinde momente de corupere ale alegătorilor. Unul din acestea a fost filmat în regiunea transnistriană, în satul Corjova.

„Reprezentanți ai Partidului Șor ar distribui sume de 200 de lei, acelor cetățeni ce prezintă buletinile de identitate cu confirmarea faptului că au votat. Cetățenii sunt organizați în transport și duși către secțiile de votare din Cocieri, după care sunt aduși în Corjova. Apoi, o persoană le distribuie tuturor celor care demonstrează că au votat câte 200 de lei, zicându-le:..pentru Partidul Șor vă oferim 200 de lei”, relatează o reprezentantă a blocului.

Imaginile compromițătoare au fost expediate la adresa blocului electoral „Renato Usatîi” de către simpatizanți, susțin reprezentanții blocului.

Avocații blocului au întocmit o plângere penală către Procuratura Generală (PG) și Inspectoratul General al Poliției (IGP) pe faptul coruperii alegătorilor. De asemenea, a fost sesizată și Comisia Electorală Centrală (CEC). Aceștia cer să fie demarată o urmărire penală.

Un alt caz de corupere ar fi depistat la Moscova prin oferirea de vouchere în valoare de 1000 de ruble. Acestea ar fi fost date de organizația obștească „Dar pentru Moldova”. Aceasta ar fi afiliată Partidului Socialiștilor din Moldova (PSRM).

Blocul „Reanto Usatîi” cataloghează acest voucher drept dovadă de corupere a alegătorilor. De asemnea, pe acest caz a fost depusă o plângere penală.

Și Partidul „Partidul Acasă Construim Europa” ar fi sub vizorul Blocului „Renato Usatîi”

„Un alt caz constatat de observatorii noștri a avut loc tot în Federația Rusă, fapt de agitație în ziua scrutinului, care a avut loc din partea PACE. La secția de votare s-au prezentat alegători cu tricouri cu simbolul partidului PACE, iar preșsedintele biroului electoral nu a obiectat în privința acestui fapt”, mai declară un reprezentant.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button