fbpx

Liga Arabă denunță decizia lui Filip de a schimba ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim: „Este o amenințare deschisă pentru poporul palestinian”

Decizia lui Pavel Filip de a muta Ambasada Republicii Moldova din Israel, de la Tel Aviv, la Ierusalim, a fost denunțată miercuri de Liga Arabă, organizație din care face parte și Palestina.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unui comunicat emis de Liga Arabă, această decizie este o amenințare deschisă pentru poporul palestinian, întrucât Ierusalimul este nucleul conflictelor militare între israelieni și palestinieni.

„Măsura este o violare flagrantă a dreptului internațional și a rezoluțiilor relevante de legitimitate internațională”, se arată în comunicatul de presă.

În același document, autorităților de la Chișinău li se solicită schimbarea comportamentului, întrucât acest lucru ar putea avea un impact negativ asupra sistemului juridic internaţional, precum şi asupra relaţiilor cu ţările arabe.

„Ca un teritoriu arab ocupat, orașul sfânt Al Quds va rămâne un criteriu pentru a judeca relațiile dintre țările arabe și alte țări ale lumii”, mai scrie în comunicat, potrivit Agenției Anadolu.

Israelul a încercat să convingă națiunile să își transfere misiunile de la Tel Aviv la Ierusalim, însă, până acum doar Statele Unite și Guatemala și-au mutat ambasadele.

Controversatele conflicte militare dintre Israel și Palestina, prezintă încercarea fiecăruia din cele două state de a împărți Ierusalimul, în calitate de capitală a țării.

Amintim că, Pavel Filip a anunțat anterior despre hotărârea de a transfera Ambasada Republicii Moldova din Ierusalim de la Tel Aviv la Ierusalim, dar și mutarea Ambasadei SUA din Moldova pe teritoriul fostului stadion republican.

Articole asemănătoare

Back to top button